Uutiset ja tapahtumat

Mitä - miksi 2021 pyörämalleista on saatavissa vasta tiettyjä malleja ja kokoja?

Mitä - miksi 2021 pyörämalleista on nyt saatavissa vain tiettyjä malleja ja kokoja?

Tässä vähän taustaa, miksi näin.
Poikkeuksellinen kevät aiheutti sekä pyöräilyharrastuksen kovan kasvun että tehtaille haasteita osien & runkojen saatavuuksien kanssa. Tehtaat tuottavat linjat punaisina uusia malleja ja niiden tuotantoihin on suunniteltu tietyt mallit ja koot tarkasti, joten valmistajat ja maahantuojat tuuttaavat pyöriä tulemaan sitä mukaa, kun niitä linjoilta Euroopan varastoihin saadaan. Me kauppiaat olemme tehneet ennakko-ostot ensi kesään saakka, joten pyöriä tulee ennakkosuunnitelmien mukaisesti. Osaa pyöristä pystyy tilaamaan kauden aikana ennakoiden lisäksi. Luvassa on uusia pyöriä pitkin syksyä, talvea ja kevättä.

Tarvikkeiden kysyntä on kasvanut pyöräilyn lisääntymisen myötä, joten niidenkin saanti on välillä haasteellista. Aikaa saattaa kulua normaalin viiden arkipäivän sijaan kuukausia. Sama koskee mahdollisia reklaamatioita eli osien tai joissain tapauksissa runkojen saanti voi viedä useamman kuukauden. Ylipäänsä nykytilanne vaikuttaa myös jonkin verran rahtiliikenteeseen eli on viiveitä myös toimitusajoissa kuljetuksen takia. Siksi.

Ski Out & Bike myymälän väki syksy 2020

Ski Out & Biken henkilöt syksy 2020

Moi

Meidän kanssamme asioit, kun tulet myymälään, soitat tai lähetät viestiä meilillä tai mitä tahansa sosiaalisen median kanavaa käyttämällä. Pyrimme vastaamaan viesteihin mahdollisimman pian.

Kauppias Juha on pitkän linjan urheilukauppias ja maanviljelijä.

Pyry on myyjä ja suksihuollon asiantuntija.

Petri on myyjä ja pyörähuollon asiantuntija.

Natalie hoitaa nettikauppatilaukset maailmalle, vie tuotteet järjestelmään ja hoitaa digiaspaa.

Arja vastaa nettikaupasta, digiaspasta, viestinnästä & somesta ja back officesta.

Heidi tekee etänä tuotetietoja nettikauppaan projektiluontoisesti.
Tällä porukalla pyöritämme myymälää ja nettikauppaa.

Nähdään!
https://www.skiout.fi

Ski Out Biken tiistain maastopyörälenkki 9.6.2020Tiistailenkillä oli tänään 9.6. parisenkymmentä polkijaa. Riku alusti lenkin speksit ja sinne he lähtivät Pikku-Tiilijärvelle ja Tiirismaan kiertoon. Lenkki on matalan kynnyksen lenkki, jossa kaveria ei jätetä ja mukaan ovat tervetulleita kaikki, jotka haluavat ajaa maltillisen lenkin. Ilmoittaudu FB:ssa Ski Out & Biken tapahtumassa Tiistailenkit.

Ski Out Biken tiistain maastopyörälenkit läpi kesän. Startti klo 18 myymälän edestä, Messiläntie 40.

Tervetuloa mukaan

Kiitos asiakkaille talvesta & keväästä ja hyvää kesää 2020

 

Ihmiseltä ihmiselle

Heti alkuun iso kiitos. Kun talvi oli kokonaisuudessaan erikoisin ikinä, elettiin yli puolen Suomen lähes lumetta ja kevättalvesta iski pandemia. Haluamme kiittää kaikkia asiakkaitamme – sinua: selvisimme läpi talvesta ja keväästä nyt alkaneeseen kesään.

Tämä kaikki pistää miettimään. Kirkastuu entistä selvemmin, miksi tätä tehdään. Kun itse tutustuin kauppiaaseen vajaa viisi vuotta sitten, kysyin mikä suksimyyjän hommassa on parasta. Juha sanoi heti: meillä on ihan hemmetin mukavia asiakkaita. Pari vuotta sitten muutin kokonaan Hollolaan Juhan luokse ja siirryin yritykseen kokoaikaiseksi työntekijäksi. Tajusin tämän käytännössä – me emme vain myy pyöriä ja suksia vaan kohtaamme ihmisiä kivijalkamyymälässä, puhelimessa ja digitaalisesti eri kanavissa, ja autamme heitä löytämään oikeat liikkumisvälineet. Tämä ei ole vain rahan ja tavaran vaihtoa vaan ihmisten kohtaamisia.

Meillä tässä hommassa ehdottomasti tärkeintä on ihmiset. Mikäli olet seurannut meidän some-kanavia, olet nähnyt (ja saattanut itsekin siellä esiintyä) kuvissa ihmisiä urheiluvälineiden kanssa. Laadukas pyörä on laadukas pyörä, mutta siihen liittyy jokin tarve, jonka takia asiakas on tullut etsimään sopivaa. Usein asiakkaat kertovat hankintaan liittyen asioita, jotka sitten kirjoitan luvan kanssa lyhyesti kuvan yhteyteen. Meille myös lähetetään kuvia rinteestä tai fillarilenkiltä. Se lämmittää aina. Monesta asiakkaasta on tullut kanta-asiakas, kaveri ja ystäväkin. Jopa meilivaihdossa on monista verkkokauppa-asiakkaista ja tuotteista kyselijöistä tullut tuttuja.

Meidän missionamme on auttaa ihmisiä liikkumaan ulkona läpi vuoden, voimaan paremmin, parantamaan kuntoa, liikkumaan ja harrastamaan. Olemme erikoisliike ja lajeiksi on valittu laskettelu & lautailu, maastohiihto, sauvakävely ja polkujuoksu sekä pyöräily.

Meidän arvomme ovat aitous, vastuunkanto, rohkeus ja ystävällisyys.

Kevät alkoi todella ajoissa ja keikutteli tulemaan auringon ja räntäsateenkin merkeissä. Kun koko maailma on haasteessa, voimme vain pitää huolta itsestämme ja toisistamme. Suomalaisilla on tämä upea, puhdas luonto ja tilaa missä liikkua. Odotukset hyvästä kesästä ja ensi talvesta & lumesta ovat toiveikkaat.
Arja

Toivotamme sinulle ja läheisillesi ihanaa kesää!

Kauppias Juha, Pyry, Pete ja Arja & kesätyöntekijät

Ski Out Biken tiistain maastopyörälenkit 2.6.2020 alkaen

Ski Out Biken tiistain maastopyörälenkit


Olet jälleen tervetullut ohjatuille matalan kynnyksen maastopyörälenkeille periaatteella ”tule sellaisena kuin olet”. Liity joukkoomme, olet sitten aloittelija tai maastokonkari.

Missä?
Lenkki alkaa Ski Out & Bike -myymälän edestä Hollolan Salpakankaalla. Osoite Messiläntie 40 15860 Hollola. Lenkit ajetaan Hollolan ja Lahden maastoissa.

Milloin?
Tiistaisin klo 18 aina syksyyn saakka. Kokoontuminen 17.45–18.00. Lenkki kestää noin 1,5–2 tuntia. Jos lenkki on pidempi eli lähemmäs kaksi tuntia, kerromme sen etukäteen.

Jos olet lähdössä ensimmäistä kertaa maastolenkille, tulethan jo 17.30, niin Ski Outin kaverit tsekkaavat satulan korkeuden ja renkaiden ilmanpaineet.

Kenelle?
Kenelle tahansa, joka haluaa treenata porukassa, tutustua maastopyöräilyyn ja kohottaa samalla kuntoa. Ikärajaksi olemme määritelleet 16 vuotta ja alaikäisille toivotaan mukaan mieluiten aikuista tai kaveria.

Millä ajetaan ja mitä mukaan?
Oma maastokelpoinen fillari ja pyöräilykypärä & omat varusteet, myös juomapullo. Hyvä on suojata silmät ajolaseilla. Omat vapaa-ajan vakuutukset tietysti kunnossa. Meillä on tapahtumavakuutus yrityksen puolesta.

Ota taskuusi mukaan henkkarit tai kopio niistä ja laita kännykääsi ICE-numeroksi läheisen numero. Kun emme kerää ihmisten nimiä eikä tunneta teitä kaikkia, on hyvä varmistaa itse tietonsa mukaansa, jos jotain kuitenkin sattuisi.

Terveenä lenkeille ja turvavälit on huomioitava.
Siinä se!

Ilmoittautuminen?
Pyrimme pitämään lenkkiporukan suunnilleen 30-henkisenä. Ensimmäinen lenkki kertoo paljon. Toivomme, että ilmoittaudut ennakkoon Facebookissa tapahtuman sivulla valitsemalla Osallistun, niin kaverit tietävät ketkä ovat lenkille tulossa. Mikäli porukka kasvaa liian suureksi, tulee ilmoittautuminen jatkossa pakolliseksi.

Mikäli on huono keli eli sataa kunnolla, jätetään lenkki väliin ja palataan asiaan seuraavana tiistaina. Tämä ilmoitetaan FB:ssa samana iltapäivänä.

Kuka ohjaa?
Tänä kesänä lenkkejä organisoi Riku Tynkkynen, joka lenkit myös pääosin vetää. Peränpitäjät ja letkan välivetäjät vaihtelevat.

Järjestäjä Ski Out & Bike / 0500 442 442
Tervetuloa

Ski Out & Biken kesätyöntekijät kesä 2020

Ski Out & Bike kesätyöntekijät 2020

Olemme erittäin iloisia, että meillä on mukava porukka auttamassa myymälässä sekä nettikaupassa.

Heidi oli meidän harjoittelija alkuvuoden ja jatkaa nyt verkkokauppatuotteiden parissa. Natalie liittyi seuraamme pari viikkoa sitten ja huolehtii tuotteet järjestelmään & myymälään sekä auttaa nettikauppatilausten kanssa. Viime kesästä tutut veljekset Otto & Onni ovat erittäin hyvät apuveijarit myymälässä, huollossa ja verkkokauppatilausten pakkauksessa. Tällä porukalla saamme pidettyä hommat kunnossa kiireiseenkin aikaan. 

Somessa on kesän aikana tulossa esittelyvideot heistä kaikista.

Uusi tieliikennelaki 1.6.2020 ja sen vaikutukset pyöräilijään

Uusi tieliikennelaki 1.6. liittyen pyöräilijöihin

Olethan huomioinut pyöräilijää koskevat uudet säädökset. Tässä lyhyt yhteenveto:

Pakolliseksi varusteeksi tulee punainen takavalo, mikäli ajat hämärässä tai pimeässä. Valo voi olla pyörässä, kypärässä tai vaikka repussa.
Muuta pakollista on toimivat jarrut, etuvalo, heijastimet edessä, takana ja sivussa. Kirsikkana kakun päällä on soittokello.

Matkustajaa saa kuljettaa vain, jos pyörässä on hänelle erillinen istuin sekä kaksi erillistä jarrua.

Yksisuuntaisella kadulla voi olla mahdollista ajaa myös toiseen suuntaan, mikäli se on lisäkilvellä merkitty sallituksi.

Uusia liikennemerkkejä ilmestyy katujen varsille, esim.  pyöräsuojatie, pyöräkaista ja pyöräkatu. Liikennemerkillä voidaan kertoa väistämisvelvollisuudesta tienylityspaikassa kun pyörätie jatkuu eli pyöräilijällä on silloin etuajo-oikeus. Pyöräkatu-merkki kertoo, että pyöräilijällä on esteetön kulkeminen ja ajoneuvon on mukauduttava pyöräilijän vauhtiin.

Mitä - miksi useat pyörämallit ja runkokoot ovat jo toukokuussa vähissä?

Mitä - miksi useat pyörämallit tai ainakin runkokoot on jo loppu ja miksi tarvikkeet ovat välillä loppu? Tässä vähän taustaa, miksi näin.

Vaikka meillä on monen pyöräilijän pyöräkausi vasta alkanut, on pyöränvalmistajien kausi 2020 päättymässä. Uusien mallien tuotanto alkaa pikkuhiljaa ja ensimmäisiä 2021-malleja aletaan saamaan myymälöihin suunnilleen elokuusta. Uusien mallien julkaisu tapahtuu pääosin elo-syyskuussa. Täällä pohjolan perukoilla eletään vähän eri kautta kuin keski-Euroopan usein lämpimämmissä maissa. Kuitenkin me ostamme samoista varastoista kuin koko Eurooppa. Siksi siis näin oudosti pyörät alkavat loppua juuri kun alkaa hyvät pyöräilykelit.

Tarvikkeiden kysyntä on kasvanut pyöräilyn lisääntymisen myötä, joten niidenkin saanti on välillä haasteellista. Aikaa saattaa kulua normaalin viiden arkipäivän sijaan pari viikkoa tai joka kuukauden.

Ylipäänsä nykytilanne vaikuttaa myös jonkin verran rahtiliikenteeseen eli on viiveitä myös toimitusajoissa.

Jos olet hankkimassa pyörää, nyt on hyvä hetki aktivoitua. Nyt niitä vielä on. Toki suosituimmat mallit on jo myyty. Meillekin pyöriä vielä saapuu eli pyörätönnä ei tarvitse olla, mutta valikoima alkaa kaventua. Sitten taas elokuusta eteenpäin alkaa uutta pukata.

Nuorten urheilun tukeminen - Lahden Pelicans C-tyttöjen salibandy-joukkue 2020

Nuorisourheilun tukeminen - Ski Out & Bike tukee Lahden Pelicans salibandyn C-tyttöjä 2019-2020

Ski Out & Bike tukee Pelicansin C-tyttöjen säbäjoukkuetta.
Joukkue pelaa C-tyttöjen SM-sarjaa, joka on kovin tasainen tällä hetkellä. Olemme sarjassa 4. sijalla ja sarjassa pelaa 10 joukkuetta. Pelit ovat olleet erittäin tasaisia, tiukkoja ja jännittäviä ja seuraavat pelit meillä on Helsingissä Mosahallissa sunnuntaina 23.2. Vastaan saamme tuolloin SBS Wirmo/Maskun ja FBC Loiston.

Tavoitteenamme tänä vuonna meillä on päästä sijoille 5-7, joten olemme edenneet oikein kivasti tavoitteisiin nähdeni. Vajaa puolet otteluista on pelattu. Viime vuonna, samassa sarjassa päädyimme sijalle 9. Ottelut ovat kovia ja tiukkoja ja tytöillämme on hienoja onnistumisia, toki pettymyksiäkin jo matkassa. Pahoja loukkaantumisia ei ole onneksi tole tullut, muutamia nilkkoja lukuunottamatta.

Valmentajat treenauttavat tyttöjä ammattitaitoisesti, kolme kertaa viikossa ja monella tytöllä on tähän vielä leirejä ja muitakin harrastuksia lisänä. Peliviikonloppuja on noin kerran kuussa. Muutamat tytöt joukkueestamme ovat käyneet myös Pelicans SB A/B-tyttöjen peleissä mukana.

Loppukauteen toivomme iloista peli-intoa jokaiselle tytölle, ilman loukkaantumisia ja sairastumisia, ja onnistuneita pelejä ja pelireissuja koko joukkueelle.

Terveisin Kati Töyrylä
Pelicans SB C-tyttöjen yksi huoltaja ja somettaja

Kiitos Kati ja tsemppiä tytöille toivottelee Ski Out & Bike