Maastohiihto

Maastohiihto on perinteikäs suomalainen hiihtourheilulaji. Tiedät tarinat "ennen hiihdettiin kouluun kesät talvet". Sellaista se on ollut ja nyt on nyt. Perinteisen hiihtotavan ja luisteluhiihdon suurimpana erona on luistelutekniikka, jossa kummassakin tyylissä hyödynnetään suksen liukumisominaisuutta. Hiihtää voi tasamaastossa, ylä- ja alamäissä. Välineillä on tässä kuningaslajissa iso merkitys. Niiden tulee olla juuri sinun pituuteesi, painoosi ja taitotasoosi nähden sopivat. Silloin hiihtämisen ilo ja nautinto, kunnon kasvaessa, on optimaalinen. Suksien ja sauvojen valintaan meillä on erillinen opas.

Meiltä löydät perinteisen hiihtotavan, skini- eli karvapohjasukset siteineen, monot ja sauvat. Luisteluhiihtoon löytyy vastaavat setit eli sukset, siteet, monot ja sauvat. Meillä on tarjolla laatubrändit Fischer, Leki ja Alfa. Suksien voitelu on tärkeää erityisesti luisteluhiihdossa ja siihen meillä on hyvät aineet ja osaaminen. Tervetuloa myymälään perehtymään aiheeseen tai kysy lisää nettikaupan kautta.

Lue lisää >>

Rajaa
Suodattimet
Hinta
-
Listaustapa Ruudukko Luettelo

1-20 / 73

Sivu
per sivu
Aseta laskevaan järjestykseen
 1. Fischer Twin Skin Race perinteiset hiihtosukset
  Alkaen 314,30 €
 2. Fischer Twin Skin Pro perinteiset hiihtosukset
  Alkaen 209,30 €
 3. Fischer RCS Skate luisteluhiihtomonot
  Alkaen 244,30 €
 4. Fischer RC3 Classic perinteiset hiihtomonot
  Alkaen 104,30 €
 5. Fischer XJ Sprint lasten ja nuorten perinteisen hiihtomonot
  Alkaen 55,30 €
 6. Leki PRC 700 hiihtosauvat
  Alkaen 69,30 €
Listaustapa Ruudukko Luettelo

1-20 / 73

Sivu
per sivu
Aseta laskevaan järjestykseen

Hiihtäminen on nykyään aivan eri kuntoilumuoto.

Lajina hiihto sopii kaikille, lapsista senioreihin. Hiihtäminen on erinomainen tapa vahvistaa koko kropan lihaskuntoa ja kestävyyttä. Se parantaa hapenottokykyä ja sydämen suorituskykyä. Siinäpä sinulle todella hyvä laji, mikäli kokonaisvaltainen hyvinvointi on tärkeää. Laji ei juurikaan rasita niveliä. Suurin osa hiihtäjistä hiihtävät maastossa, laduilla ja luonnossa - happea, maisemaa ja mielenrauhaa elämyksen ja kuntoilun merkeissä. Myös sisätiloissa hiihtohalleissa & -putkissa hiihdetään. Kesällä hiihtäjä vaihtaa sukset rullahiihtosuksiin ja matka jatkuu.

Perinteiselle hiihtotapa vaatii yleensä ladun. Myös umpihankea pitkin voi hiihtää - välineet ratkaisevat. Kävelytyyppinen vuorohiihto jos luisto ei ole paras mahdollinen, tasatyönnöt jos latu-ura luistaa hyvin ja haluaa hyvää yläkroppatreeniä. Haarakäyntiä sukset V-asennossa tarvitaan jyrkemmässä ylämäessä.

Luisteluhiihdossa suksilla luistellaan, nimensä mukaisesti. Tyylistä riippuen perusluistelulla eli kuokkatyylillä ylämäessä ja raskaalla kelillä. Siitä on eri versioita, esim. yksipotkuinen luistelu ja sauvojen tasatyöntö joka potkulla tai kaksipotkuinen, pitkiä liukuja hyödyntävä ja hyvä tasapainon vaativa tyyli, jossa tasatyönnön jälkeen tapahtuu luistelupotku molemmilla jaloilla. Ylämäissä saatetaan käyttää vuoroluistelua, joka on haarakäyntityyppistä luistelua.

<< Takaisin ylös